Tikilluarit -Velkommen til jobs i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq – I dag bor der omkring 500 indbyggere i Kangerlussuaq. Kangerlussuaq er den vigtigste lufthavn i Grønland, hvor det er muligt at lande store fly, som f.eks. Airbus 330. Der er flyforbindelser til de større grønlandske byer. Air Greenland har stort set daglig helårsforbindelse til København med en Airbus A330, og i 2007 (og atter i 2008) genoptog SAS sin betjening af ruten i sommerhalvåret. Der flyves nogle gange om ugen med Airbus A319.

Ringe nedbørsmængder og den vindbeskyttede beliggenhed ved enden af fjorden giver gode flyvebetingelser i det ellers hårde arktiske klima med temperaturer under –40ºC, men kun lidt sne.

Der er et rigt dyreliv omkring Kangerlussuaq med moskusokser, rensdyr, polarræve, falk, ørne og ravne. Der ses ofte et meget tydeligt nordlys i vinterhalvåret.

Kangerlussuaq har havn med sommersejlads til de vestgrønlandske byer, hotel, supermarked, svømmehal, børnehave og skole. Området er nu et velbesøgt turistområde for dem, der ønsker at opleve den grønlandske natur.

De mange veje fra militærtiden gør, at man til fods, hest, cykel eller bil kan færdes i et stort område omkring lufthavnen og ud til et udsigtspunkt ved Russelgletscheren nær indlandsisen.

 

wog

Backpacking_160X600-4